ALLER MEDIA

Aller media i Sverige ger ut 33 tidningar och levererar läsglädje till 4 miljoner svenskar varje månad. Givetvis är våra kunder alltid i fokus och kundservice är en viktig del i företaget där vi hanterar många olika arbetsuppgifter. Bland annat orderregistrering.

Kundservice får in ca 600 000 fysiska kuponger varje år och dessa har kundservice registrerat manuellt vilket är mycket tidskrävande och kostsamt för företaget. För ca 10 år sedan köpte vi in en skanner och började successivt skanna. Dock skannade vi inte samtliga kuponger utan så sent som 2009 ca 60%. Det var lång väg kvar.

Smartinfo har varit våra konsulter längs med hela vägen och vi har haft en mycket nära relation under alla åren.

Våren 2009 påbörjade vi en utredning om skanningen och orderregistreringen på Kundservice och kom fram till att det mest tids- och kostnadseffektiva skulle vara att lägga ut en del av hanteringen.

Från och med februari 2010 skannar vi själva kupongerna med SmartScan och överlåter resten av hanteringen till Smartinfo. Vi får tillbaka en färdig fil till oss som vi läser in i vårt kundregister. Tiden vi tidigare la ner på att sköta hela hanteringen kan vi nu lägga på andra arbetsuppgifter som är både roligare och mer stimulerande för agenterna. Resultatet är att man är mer effektiv i de arbetsuppgifter man utför.

Parallellt jobbar våra grafiska formgivare med att utforma kupongerna optimalt för bäst inläsning. Deras deadlines är väldigt tajta och den snabba feedback vi får från Smartinfo är A och O.

Våra agenter som skannar kupongerna är mycket glada över samarbetet och tycker det är kul att ringa supporten hos Smartinfo när de behöver hjälp. Det är ett stort + och det bästa betyget man kan få eftersom man ofta drar sig för att ringa till en teknisk support. Vi är inga tekniskt tänkande individer utan talar ”vanligt” språk, det klarar Smartinfo galant samtidigt som bemötandet är varmt och glatt.

Vi ser fram emot ett strålande fortsatt samarbete och vidare utveckling av våra rutiner.

Joanna Wieckowska
Projektledare Kundservice
Aller media